Hamas’tan Tel Aviv’e füze saldırısı

Hamas'ın İsrail'in başkenti Tel Aviv'e düzenlediği füze saldırısında 2 kişi yaralandı. Füze saldırısının ardından Tel Aviv ve çevresindeki kentlerde sirenler çalarak halkı uyardı. Saldırı, bölgedeki gerginliği artırırken, İsrail'de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Saldırı sonrası İsrail'in olası bir misilleme yapabileceği bekleniyor, ancak taraflar arasında tırmanan şiddetin bölgedeki sivil halkı daha fazla etkilemesinden endişe ediliyor.

tel aviv habermeydan

Hamas’tan Tel Aviv’e füze saldırısı…

Hamas, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e füze saldırısı düzenledi ve İsrail Ordu Sözcülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinden 5 füze fırlatılarak gerçekleştirildi. Saldırı sonrasında Tel Aviv ve çevresinde sirenler çalarak halkı uyarı amacıyla devreye girdi. Sağlık görevlileri, saldırıda iki kişinin hafif yaralandığını belirtti. Ayrıca, müdahale sırasında şarapnel parçalarının İsrail’in orta kesimlerinde bulunan Holon’da açık alanlara düştüğü ifade edildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik bu tür saldırıları, Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine karşı bir misilleme olarak nitelendirdi. 7 Ekim 2023’te başlayan büyük çaplı saldırılarda, İsrail tarafından 1200 kişinin öldüğü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail, o tarihten itibaren Gazze Şeridi’ne yoğun hava ve kara saldırıları düzenlemeye devam ederken, ölü ve yaralı sayısı ciddi şekilde arttı; yaklaşık 41 bin 870 kişi hayatını kaybetti, çoğu çocuk ve kadın.

Çatışmalara kısa süreli bir ara verilse de, bölgede sivillere ve altyapıya yönelik saldırılar hız kesmedi ve gerginlik sürüyor.

Exit mobile version