Hamas lideri Sinvar’ın ‘son emirleri’ paylaşıldı

Filistinli Al-Quds gazetesi, 17 Ekim'de öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'a ait olduğu öne sürülen yazılı belgeleri yayınladı. Bu belgelerde Sinvar'ın 'son emirleri' hakkında bilgiler verildiği iddia ediliyor.

son emirler habermeydan

Hamas lideri Sinvar’ın ‘son emirleri’ paylaşıldı.

Telegraph gazetesinin Filistinli Al-Quds gazetesine dayandırdığı habere göre, Hamas’ın gizli belgeleri, öldürülen lideri Yahya Sinvar’ın İsrailli rehinelerle ilgili talimatlarını içeren “son yazılı emirlerini” gösteriyor. Al-Quds tarafından yayımlanan el yazısıyla yazılmış üç sayfalık notlarda, Sinvar’ın rehinelere yönelik emirleri ve stratejileri detaylandırılıyor.

İlk sayfada, rehineleri kaçıranlara “esirlerin hayatlarına dikkat edin ve onları güvence altına alın, çünkü onlar bizim elimizdeki pazarlık kozu” talimatı verildiği belirtiliyor. Sinvar, “düşmanın esirlerini” korumanın, Filistinli esirlerin serbest bırakılması için önemli olduğunu vurgulamış. Ayrıca, görevlerini yerine getirenlerin ödüllendirileceği ifadesine de yer verilmiş.

Habere göre, Sinvar’ın ölümü sırasında bölgede en az 60’ının hayatta olduğu düşünülen 101 İsrailli rehine bulunuyordu.

İkinci sayfada, Dubai’deki bir matbaa şirketine ait not defteri kağıdında rehinelerin sayıları ve bulundukları yerler listelenmiş. Gazze Şehri’nde 14, Gazze Şeridi’nin merkezinde 25 ve Rafah’ta 51 isimsiz rehineden bahsediliyor. Üçüncü belgede ise rehinelerin yaşları, cinsiyetleri ve asker ya da sivil oldukları gibi detaylar yer alıyor.

Son sayfada, savaşın başlarında, çoğu Kasım ayındaki ateşkes sırasında serbest bırakılan 11 kadın rehinenin isimleri yer alıyor. Sinvar’a atfedilen belgelerle ilgili olarak İsrail’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Exit mobile version