Güney Kore’den “her duruma hazırlıklı olun” talimatı

Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker gönderdiğinin ABD tarafından da doğrulanmasının ardından Güney Kore’de üst düzey toplantılar hız kazandı. Devlet Başkanı Suk Yeol, yetkililere duruma hazırlıklı olmaları için talimat verdi.

guney kore habermeydan

Güney Kore’den “her duruma hazırlıklı olun” talimatı…

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Ukrayna ve Orta Doğu’daki artan gerilimler nedeniyle yetkililere risk ve belirsizliklere karşı hazırlıklı olmaları talimatını verdi. Yonhap’ın haberine göre, Yoon, Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo ile yaptığı haftalık toplantıda, Ukrayna ve Orta Doğu’da yükselen jeopolitik riskler ile dış ekonomik belirsizliklerin yönetilmesi için kapsamlı çabalar gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Başkanlık sözcüsünün yaptığı açıklamada, Güney Kore’nin, Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker gönderme hamlesi ve İsrail’in İran’a yönelik hava saldırılarını yakından izlediği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta, Güney Kore yönetimi, Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker gönderdiği iddialarına yanıt olarak, Ukrayna’ya silah desteği seçeneğini gündeme getirmişti. Associated Press’e göre, Güney Koreli yetkililer, Rusya’nın Kuzey Kore’ye gelişmiş silah teknolojisi vererek, Güney Kore’yi hedef alan Kuzey Kore nükleer ve füze programlarını güçlendirebileceği endişesini taşıyor. Güney Kore casusluk ajansı, Kuzey Kore’nin Ağustos 2023’ten bu yana Rusya’ya 13 binden fazla top, füze ve diğer konvansiyonel silah taşıyan konteyner gönderdiğini bildirdi.

Kore Yarımadası’nda gerilim, tarihsel olarak Japonya’nın sömürge yönetiminin sona ermesiyle birlikte başlayan bölünme ve Kore Savaşı ile devam ediyor.

Exit mobile version