Güney Kore’de 1 Mayıs’ta işçiler sokaklara döküldü: İşçi hakları için mücadele devam ediyor

Güney Kore'deki işçi sendikaları 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak için ülke genelinde mitingler düzenledi.

guney kore 1 mayis habermeydan

Güney Kore’de 1 Mayıs’ta işçiler sokaklara döküldü.

Dünya genelinde İşçi Bayramı kutlamaları ve protesto gösterileri devam ederken, Güney Kore’de Kore Sendikalar Konfederasyonu (KCTU) önderliğindeki işçiler, ülkenin büyük şehirleri dahil olmak üzere dört bir yanında mitingler düzenlediler.

İşçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve asgari ücretin artırılması çağrısı yaptılar ve Seul’ün merkezi Gwanghwamun Meydanı’nda toplanarak hükümet karşıtı sloganlar attılar.

Daha sonra, Kore Sendikalar Konfederasyonu üyesi işçiler, Yongsan-gu’daki başkanlık ofisi, Jung-gu’daki Seul Bölgesel İstihdam ve Çalışma Bürosu ve Jongno-gu’daki Anayasa Mahkemesi’ne yürüdüler ve hükümetin taleplerini karşılayamaması durumunda Temmuz ayında genel grev yapacaklarını duyurdular.

Öte yandan, KCTU altında faaliyet gösteren bir inşaat işçileri sendikası yetkilisi, yargılandığı davanın karar duruşması öncesinde Gangneung’daki bölge mahkemesi önünde kendini ateşe verdi. Vücuduna döktüğü yanıcı madde nedeniyle ağır yaralanan 50 yaşındaki kişi hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun hala kritik olduğu bildirildi.

KCTU, şahsın ardında bıraktığı intihar notunu kamuoyu ile paylaşırken, notta “Yasal şekilde masum faaliyetlerde bulundum. Buna rağmen, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununu çiğnemekten değil, işi engelleme ve şantajdan yargılanıyorum. Onurum bunu kaldıramaz” ifadelerinin yer aldığı açıklandı.

Exit mobile version