Greta Thunberg ve Andrew Tate Arasındaki Diyalog, Sosyal Medyayı Salladı!

Çevre aktivisti olarak bilinen Greta Thunberg ve ABD'li sosyal medya figürü Andrew Tate; Twitter üzerinden yaptıkları konuşmayla gündem oldular.

greta

Geçtiğimiz yıllarda çevreyle alakalı yaptığı konuşmalarla tanınan Greta Thunberg; ABD’li kick boksçu ve sosyal medya figürü Andrew Tate’le, sosyal medya üzerinden karşı karşıya geldi. Kendisine yönelik dalga geçici ifadeler kullanan Tate’e cevap veren Greta Thunberg; yılın son günlerinde sosyal medyaya damga vuracak bir tartışmayı başlatmış oldu. Greta’nın takipçileri, verilen cevabı “Yılın Tweet’i” olarak yorumladı. Tate ise, verilen tepkiyi beğenmedi ve Greta’yı cinsiyetçi olmakla itham etti.

Bu yıl Google’da en çok aranan isim olma unvanını elde eden Andrew Tate; cinsiyetçi ve kadınları aşağılayan ifadeleri sebebiyle, ABD’de ve Dünya‘da çokça tartışılan bir figür oldu. Çevre aktivistliğine ve küresel ısınmaya karşı da son derece tepkili görüşler paylaşan Tate; bu görüşlerden bir yenisini ise Greta Thunberg’i etiketleyerek söyledi. İki lüks arabasının motor özelliklerini Twitter’da paylaşan Tate; bu ve benzeri 33 aracı olduğunu belirtti. Fotoğrafla birlikte söyledi sözler arasına “Bana email adresini gönder ki sana araba koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım.” cümlesini de ekleyen Tate; bu tweet’e Greta Thunberg’i de etiketledi.

Andrew Tate’in lüks araçlarını paylaşarak çevre aktivizmiyle ve bu konunun başlıca savunucularından Greta Thunberg’le alay etmesi; sosyal medyada tepkilerin artmasına yol açtı. Çevreyle alakalı endişeli olan kullanıcılar, Tate’e bolca hakaret etti ve kendisiyle dalga geçti. ABD’de “kızgın bir genç” olarak tanınan ve birçok insan tarafından idol olarak görülen Tate’i destekleyenler ise; ünlü isme tepki gösterenlere sert hakaretlerde bulundular.

Ancak bu konuda tartışmayı alevlendiren ve Dünya çapında duyulmasını sağlayan cevap; Greta Thunberg’in kendisinden geldi. Tate’in attığı tweet’e “Evet lütfen, aydınlat beni: küçükpenisenerjisi@kendinebirhayatkur.com” anlamına gelen bir cevap yazan Greta Thunberg; sosyal medyanın son dönemlerdeki en popüler paylaşımlarından birini yapmış oldu. Greta’nın destekçileri ve daha birçok farklı çevreden gelen kullanıcılar; bu tweet’in Andrew Tate’i bitirdiğini söyledi.

“Greta Thunberg Yılın Tweet’ini Attı!”

Sosyal medyada Andrew Tate’e karşı biriken öfkenin temsilcisi olarak görülmeye başlanan Greta; birçok farklı kullanıcı tarafından takdirle karşılandı. Greta’nın yılın tweet’ini attığını ve Andrew Tate’i “karbon salınımı yapmadan yaktığını” söyleyen hesapların sayısının epey fazla olduğu da kayıtlara geçti. Birçok hesaptan ise, fiziksel bir deformasyonun cevap aracı olarak kullanıldığını ve Greta’ya bu tutumun yakışmadığına dair paylaşım da geldi.

Andrew Tate’in Greta Thunberg’e verdiği cevap ise yalnızca “Ne hakla!” sözü oldu. Aşırı sağ ideolojide olan gençlerin sembolü olarak yorumlanan Andrew Tate, uzun bir süre sonra döndüğü Twitter’da bir kez daha gündemin başlıca figürlerinden biri olmayı başardı. Geçtiğimiz aylarda Twitter hesabı kapatılan ünlü figür, birkaç hafta önce Twitter’daki yasaklı hesapların açılması kararı sayesinde geri gelmişti. Tate’in sosyal medya platformlarından bazılarındaki yasağı hala devam ediyor.

Exit mobile version