Gazze’ye yardım gemisi yola çıktı

İzmir Alsancak Limanı'ndan hareket eden gemi, Sağlık Bakanlığı tarafından donatılarak hazırlanan içinde ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve tam donanımlı sahra hastaneleri bulunan bir tıbbi yardım gemisidir. Bu gemi, Gazze'ye yönelik tıbbi yardım götürme amacıyla sefere çıktı.

gemi habermeydan

Gazze’ye yardım gemisi yola çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın Gazze’ye yönelik hazırladığı yardım gemisi, Alsancak Limanı’nda gece saatlerinde tamamlanan yükleme işlemleri sonrasında yola çıktı. Gemi, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, sahra hastaneleri, tam donanımlı şişirilebilir tip sahra hastaneleri, ambulanslar, UMKE araçları ve sağlık tesislerine enerji desteği için jeneratörler gibi içeriğiyle dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze’ye gönderilen yardım gemisiyle ilgili Mısır Sağlık Bakanı ve yetkililerle iş birliği çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Daha önce gönderilen kargo uçaklarından sonra şimdi de gemi yoluyla sevk edilen malzemeler arasında 51 konteyner tıbbi malzeme, 20 tam donanımlı ambulans ve jeneratörler bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda düzenlenen yardım gemisinin El-Ariş Limanı’na Cumartesi günü varması planlanıyor. Sağlık yardım malzemeleri arasında ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, ağır iklim sahra hastaneleri, şişirilebilir tip sahra hastaneleri, tıbbi ilaç ve sarf malzemeleri, 20 ambulans ve UMKE araçları ile enerji desteği için jeneratörler bulunuyor.

Mısır Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon çalışmaları devam ederken, sahra hastaneleri ve ambulansların Gazze veya Mısır-Gazze sınırına en yakın noktalara konuşlandırılması planlanıyor. Türkiye’nin gemiyle yola çıkardığı sağlık yardımları, 500 tonu aşarak öncekilerin üç katını geçiyor ve yardımların artarak devam edeceği vurgulanıyor.

Exit mobile version