Gazze’nin kuzey bölgelerinde ekmek krizi!

Gazze Şeridi'ndeki Acur Fırınları'nın sahibi Kamil Acur, İsrail'in ekmek üretimi için gereken yakıt ve ham madde girişini engellemesi nedeniyle Gazze kentinde ve kuzey bölgede sahip olduğu 6 fırından 5'inin kapandığını belirtti. Acur, bu durumun bölgede bir ekmek krizine yol açabileceği konusunda uyardı.

gazze ekmek habermeydan

Gazze’nin kuzey bölgelerinde ekmek krizi…

Acur Fırınları’nın sahibi Kamil Acur, Gazze Şeridi’nin kuzeyi için “açlık” uyarısında bulunarak, ekmek üretiminde yaşanan kriz nedeniyle Gazze kenti ve kuzey bölgesindeki 6 fırından 5’inin kapandığını belirtti. Acur, İsrail’in ham madde ve yakıt girişini engellemeye devam etmesi halinde son kalan fırının da bir hafta içinde kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Acur’un açıklamalarına göre, Gazze’deki fırınlara 10 gündür yakıt ulaştırılmadı ve yaklaşık bir ay önce İsrail, un, şeker ve maya gibi temel malzemelerin girişini kısıtladı. Bu kriz, fırınların kapanmasına yol açarken, açık kalan tek fırın da çalışma günlerini azaltmak zorunda kalabilir.

Gazze’nin en büyük fırınlarından biri olan bu son fırının kapanmasının bölgede büyük bir ekmek krizine neden olacağını belirten Acur, özellikle Gazze kenti ve kuzey bölgelerde yaşayan birçok insanın tek yiyeceğinin bir somun ekmek olduğunu vurguladı.

Acur, Gazze’deki yakıt ve ham madde krizinin daha da kötüleşmesini önlemek için uluslararası kurum ve kuruluşlara acil müdahale çağrısında bulundu. Gazze Şeridi’nde yoğun saldırılar ve abluka altında yaşayan 2,3 milyon Filistinli, gıda, su ve ilaç eksikliği ile karşı karşıya. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, 41 bin 206 Filistinli hayatını kaybederken, sivil altyapının da büyük oranda tahrip olduğu bildirildi.

Exit mobile version