Gazze’de çocuk hastanesi bombalandı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki abluka altındaki Rantisi İhtisas Çocuk Hastanesi'ni "doğrudan" hedef alarak saldırdı.

cocuk hastanesi habermeydan

Gazze’de çocuk hastanesi bombalandı.

İsrail, Gazze’de Şifa Hastanesi çevresini hedef aldıktan sonra bu kez Rantisi Çocuk Hastanesi’ni bombaladı. El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından paylaşılan habere göre, İsrail savaş uçakları Rantisi Çocuk Hastanesi’ni doğrudan hedef alarak saldırdı. Filistin Sağlık Bakanlığı, hastanenin bodrum katında ve bazı tesislerinde büyük yangınlar çıktığını bildirdi. Saldırı sonucunda ölen ya da yaralananlara ilişkin henüz bilgi verilmedi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail ordusunun Gazze’deki en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi’nin avlusunu hedef aldığını belirtti. Kudra, saldırıda 2’si ağır 4 kişinin yaralandığını ifade ederek, hastanenin hedef alınmasının büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Şifa Hastanesi avlusunda bulunan ve içinde sivillerin bulunduğu bir aracın da İsrail tarafından hedef alındığı bildirildi.

Ayrıca, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, İsrail’in kutsal değerlere yönelik ihlallerine karşı bir saldırı düzenlediği ve bu çerçevede İsrail’in Gazze’ye yoğun hava bombardımanı başlattığı ifade edildi. İsrail’e göre, 7 Ekim’den bu yana çıkan çatışmalarda 36’sı Gazze Şeridi’nde olmak üzere 352 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığına göre ise Gazze’deki İsrail saldırılarında 10 bin 812 Filistinli öldü, 26 bin 905 kişi yaralandı.

Exit mobile version