Gazze’de can kaybı 38 bini aştı

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail'in yoğun saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 38 bin 11'e, yaralıların sayısı ise 87 bin 445'e yükseldi.

gazze can kaybi habermeydan

Gazze’de can kaybı 38 bini aştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları 272 gündür devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, son 24 saat içinde Gazze Şeridi’ne düzenlenen 4 saldırıda 58 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 179 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. 7 Ekim’den bu yana süren İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 38 bin 11’e, yaralıların sayısı ise 87 bin 445’e yükseldiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’taki Nasser Hastanesi’nde yakıt sıkıntısı nedeniyle elektrik jeneratörlerinin birkaç saat içinde durabileceğini duyurdu. Nasser Hastanesi’nin, Han Yunus ve Refah’taki hastalara hizmet veren tek ana hastane olduğu belirtilerek, bazı bölümlerde tedavilerin askıya alındığı ifade edildi. Ayrıca, jeneratörlerin çalışabilmesi için gerekli yakıtın sağlanması için uluslararası ve insani kuruluşlara acil müdahale çağrısında bulunuldu.

Exit mobile version