Gazze’de can kaybı 34 bini geride bıraktı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 34, yaralı sayısı ise 76 bin 901'e yükseldi.

gazze can kaybi habermeydan

Gazze’de can kaybı 34 bini geride bıraktı.İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde süren saldırılarını 197 gündür sürdürüyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İsrail’in son 24 saat içinde Gazze Şeridi’ne düzenlediği 4 saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti, 68 kişi ise yaralandı. Açıklamada, saldırılarda ölenlerin sayısının 34 bin 49’a, yaralıların sayısının ise 76 bin 901’e yükseldiği belirtildi.

Barbados, Karayipler’de Filistin’i resmen tanıyan bir devlet oldu. Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kerrie Symmonds, “Kabinemiz Filistin Devleti’ni diplomatik olarak resmen tanımamız gerektiğine karar verdi” dedi. Symmonds, Birleşmiş Milletler’de çatışmaya iki devletli bir çözüm bulunması gerektiğini savunduklarını belirtti ve Barbados’un Filistin’i devlet olarak tanımamasının bir tutarsızlık olduğunu ifade etti. Barbados’un bu kararı, Barbados’u Karayip Topluluğu (CARICOM) üyesi yaparken, Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkenin 140’ı Filistin’i devlet olarak tanıyor. Symmonds ayrıca, bu kararın İsrail ile ilişkileri etkilemeyeceğini vurguladı.

 

Exit mobile version