Fransa’da sandık çıkış anketleri paylaşıldı

Fransa'da kritik seçimlerde sandıktan büyük bir sürpriz çıktı. Sandık çıkış anketlerine göre, solun birleştiği Yeni Halk Cephesi (NFP) seçimleri birincilikle tamamladı. Sol ittifakı, seçim zaferinin ardından "Filistin devletini tanıma" taahhüdünde bulunuyor. Bu sonuçların ardından Fransa Başbakanı Gabriel Attal'ın istifasını sunacağı öğrenildi.

sandik habermeydan

Fransa’da sandık çıkış anketleri paylaşıldı.

Fransa’da yapılan erken genel seçimlerde sandıktan çıkan sonuçlar büyük bir siyasi dönüşümü işaret ediyor. Sol ittifakı Yeni Halk Cephesi İttifakı, seçimlerden birinci çıkarak önemli bir zafer elde etti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un liderliğindeki “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte” ittifakı ise ikinci sırada yer aldı. Aşırı sağcı Ulusal Birlik ittifakı ise üçüncü sıraya geriledi.

Seçim sonuçlarına göre, Yeni Halk Cephesi İttifakı’nın Meclis’te 172 ila 192 milletvekili çıkarabileceği tahmin ediliyor. Macron’un ittifakı ise 150 ila 170 milletvekili arasında yer alabilirken, Ulusal Birlik ittifakının ise 132 ila 152 milletvekili arasında temsil edilebileceği öngörülüyor.

Bu sonuçlar üzerine Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Yeni Halk Cephesi’nin zaferi sonrası istifasını sunacağını açıkladı. Yeni seçilen milletvekillerinin Meclis’e giriş yapmasıyla birlikte yeni bir dönemin başlayacağı belirtiliyor.

Exit mobile version