Filistin’den uluslararası topluma “kefen desteği” çağrısı

Filistin Sağlık Bakanlığı, dünya kamuoyuna duygusal bir çağrı yaparak, İsrail’in bir yılı aşkın süredir Gazze’ye yönelik saldırıları karşısında uluslararası toplumun yetersiz kaldığını vurguladı. Bakanlık, en azından hayatını kaybedenlerin defnedilebilmesi için kefen gönderilmesini talep etti.

filistin habermeydan

Filistin’den uluslararası topluma “kefen desteği” çağrısı…

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in bir yılı aşkın süredir Gazze Şeridi’nde yürüttüğü saldırılara karşı uluslararası toplumun desteğinin yetersiz kaldığını belirterek, en azından hayatını kaybedenler için kefen gönderilmesi çağrısında bulundu. Gazze’deki insani krizin derinleştiği bu dönemde, dünya kamuoyuna duygusal bir mesaj veren bakanlık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Dünyaya çağrımızdır: Halkımıza koruma ve barınak sağlamada başarısız olan ve gıda ile ilaç girişini sağlayamayan dünya, en azından şehitlerimizin bedenlerini örtebilmemiz için kefen göndermeye çaba göstersin.”

Bu açıklama, Gazze’deki savaşın siviller üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çekerken, İsrail’in 7 Ekim sonrası başlattığı saldırılar sonucunda 42 bin 718 Filistinlinin, aralarında 17 bin çocuk ve 11 bin 378 kadının olduğu, hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırılar sonucu, sivil altyapı büyük ölçüde tahrip edilirken, halen binlerce kişinin enkaz altında olduğu ifade ediliyor.

İsrail’in karadan yürüttüğü işgal sürecinde de 752 askerinin öldüğü, ayrıca çatışmalara verilen “insani ara”da esir değişimlerinin gerçekleştiği bildirildi. Bu süreçte Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 760 Filistinlinin öldüğü vurgulandı.

Exit mobile version