Eski İsrail Başbakanı’ndan İran’a saldırı çağrısı

İsrail'in eski başbakanı Naftali Bennett, İran'ın nükleer programına yönelik bir saldırı yapılması gerektiğini ifade etti. Bennett, İsrail'in İran'a saldırma konusunda "tek seferlik bir fırsat penceresi" bulunduğunu belirtti.

eski israil basbakani habermeydan

Eski İsrail Başbakanı’ndan İran’a saldırı çağrısı…

Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, ülkesinin İran’ın nükleer programına saldırması gerektiğini savundu. Filistin karşıtı görüşleriyle tanınan Bennett, İsrail’in İran’a yönelik harekete geçmek için “tek seferlik bir fırsat penceresi” bulunduğunu ifade etti.

Bennett, Tahran’ın geçen haftaki balistik füze saldırısına yanıt olarak askeri veya istihbarat hedeflerine saldırılabileceğine dair haberleri gündeme getirerek, İran’ın nükleer programına müdahale çağrısında bulundu.

Times of Israel’in aktardığına göre, Bennett, Hizbullah ve Hamas’ın şu anda zayıf bir durumda olduğunu belirtti ve “İlk kez korkunç bir tepki olmadan İran’a karşı harekete geçme kabiliyetine sahibiz” dedi.

Bennett, “İran rejimi ilk kez açığa çıktı ve savunmasız durumda” diyerek, “Bu, İran rejimine ve nükleer programına ciddi zarar verme konusunda meşruiyete ve yeteneğe sahip olduğumuz tek seferlik bir fırsat” ifadesini kullandı. Bennett, Haziran 2021’den Haziran 2022’ye kadar İsrail’in başbakanı olarak görev yapmıştı.

Exit mobile version