Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson: Putin Beni Tehdit Etti!

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson; Putin'le yaptığı bir görüşmede kendisini füzeyle tehdit ettiğini söyledi.

johnson putin

İngiltere’nin geçtiğimiz yıla dek başbakanlığını üstlenen Boris Johnson; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ilginç bilgiler verdi. Putin hakkında BBC tarafından hazırlanan bir belgesele konuşan Boris Johnson; Putin’in kendisini füze atmakla tehdit ettiğini söyledi. Kendisinin resmi görüşmelerde açıkça tehdit edildiğini aktaran Johnson; meydana gelen bu olayın Ukrayna – Rusya savaşından hemen önce yaşandığını ve İngiltere’nin Kiev yönetimini desteklemeleri nedeniyle yaşandığını belirtti.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş, tüm Dünya’yı olumsuz yönde etkiledi. Kiev’in NATO ülkeleri tarafından desteklenmesi, Rusya yönetiminin sürekli olarak bu ülkeleri de tehdit etmesine yol açtı. Rusya’nın geliştirdiği füzelerin Londra’yı dahi vuracak menzilde olduğunun iddia edilmesi ise; Rusya ile Avrupa’nın arasındaki ipleri daha da gerdi. Basında çıkan bu iddiaları destekleyen başka bir açıklama ise; İngiltere’de tartışmalı bir başbakanlık dönemi geçiren ve Temmuz ayında görevinden istifa eden Boris Johnson’dan geldi. Johnson, kendisinin bir resmi görüşmede Vladimir Putin tarafından tehdit edildiğini söyledi.

BBC’nin hazırladığı “Putin Batı’ya Karşı” belgeselinde konuşan Boris Johnson; Ukrayna’yı işgal etmemesi konusunda Putin’i uyardığını, bu sebeple de Rus liderden ölüm tehdidi aldığını söyledi. Geçtiğimiz yıl Kiev’i ziyaret ettikten hemen sonra Putin’den telefon aldığını belirten Johnson; Putin’in “Boris, canını acıtmak istemiyorum ama füzeyle sadece bir dakika sürer.” sözleriyle karşılaştığını ifade etti. Batı’nın Rusya’ya yaptırım uygulayacağını söylemesi sonrasında bu tehdidi duyduğunu aktaran Boris Johnson; Ukrayna’nın NATO üyesi olmayacağını söylemesine rağmen, konuşmadaki tonun değişmediğini de kamuoyuyla paylaştı.

Boris Johnson: Zelenskiy Sakin Kaldı!

Vladimir Putin’le olan görüşmesinden iki hafta sonra Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişiminde bulunduğunu söyleyen Boris Johnson; o dönem telefonda konuştuğu Volodimir Zelenskiy ile oldukça sakin bir telefon konuşması yaptığını açıkladı. Kendisini güvenli bir yere aldırma tekliflerinin Zelenskiy tarafından reddedildiğini belirten Johnson; Zelenskiy’nin bu teklifi kabul etmeyerek kahramanca ülkesini savunmayı tercih ettiğini ve bu konuda başarılı olduğunu ifade etti.

BBC’nin belgeselinde söz alan bir diğer isim ise; dönemin İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace olmuştu. Wallace ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasındaki görüşmeye değinilen belgeselde; Şoygu’nun Wallace’a “Ukrayna’yı işgal etmeme” sözü verdiği anlatıldı. Wallace’ın ifadelerine göre; her iki tarafın da bu sözün yalan olduğunu çok iyi bildiğini, buna rağmen inanmış gibi yaptıkları aktarıldı. Wallace’ın Şoygu hakkındaki diğer yorumları ise; zorbalık ve güç gösterisi peşinde birisi olduğu yönündeydi. Rusya’nın “küçük düşürülmemek” hedefinin olduğunu da söyleyen Wallace; Rusya Genelkurmay Başkanı’yla olan diyaloğundan bunu anladığını belirtti.

Exit mobile version