Erdoğan’nın Almanya ziyareti! İşte masadaki 3 konu

Saat 13.28'de Esenboğa Havalimanı'ndan kalkış yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın başkenti Berlin'e gitmek üzere yola çıktı.

erdogan almanya habermeydan

Erdoğan’nın Almanya ziyareti dünya gündemide…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Berlin’e gitti. Esenboğa Havalimanı’ndan saat 13.28’de Almanya’nın başkentine hareket eden Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ankara Valisi Vasip Şahin eşlik etti. Ayrıca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Erdoğan’ın heyetinde yer aldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile özel ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek olan Erdoğan, ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelecek ve ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantılarda ele alınacak 3 kritik konudan ilki, İsrail’in Gazze’ye yönelik artan şiddet ve insan hakları ihlalleri olacak. Sivil kayıpların artmasıyla ilgili endişelerini dile getirecek olan Erdoğan, uluslararası mahkemelerde İsrail’in hesap vermesi gerektiğini vurgulayacak ve ateşkes ile kalıcı bir barış için destek talep edecek.

İkinci önemli konu, Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması olacak. Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ve vize serbestisi konuları öncelikli olarak ele alınacak. Erdoğan’ın bu konularda Türkiye ve AB’ye getireceği kazançları vurgulayarak, vize serbestisinin sağlanması için AB’nin samimi bir çaba göstermesini ve vize süreçlerindeki engellerin kaldırılmasını talep etmesi bekleniyor. Üçüncü önemli konu ise AB-Türkiye göç anlaşması olacak.

 

 

 

Exit mobile version