Elon Musk’ın, Twitter binasındaki logoyu değiştirmesiyle ilgili tartışmalar alevlendi

San Francisco şehir yönetimi, "kuş" logosunu "X" ile değiştirdiği gerekçesiyle Elon Musk'ın Twitter binasını inceleme altına aldı. Soruşturma, tabela iznini ihlal iddialarıyla ilgili yürütülüyor.

twitter habermeydan

Elon Musk’ın, Twitter binasındaki logoyu değiştirmesiyle ilgili tartışmalar alevlendi.

Elon Musk’ın, Twitter’ın logosunu “X” ile değiştirmesinin etkileri hala sürüyor. Aynı zamanda, San Francisco’daki Twitter binasındaki “kuş” logosu da kaldırılarak yerine dev bir “X” logosu konuldu.

Logo değişimi sırasında sokakta yeterli güvenlik önlemi alınmadığı gerekçesiyle San Francisco polisi, çalışanlara müdahale etti.

San Francisco şehir yetkilileri ise kentteki binalardaki sembol veya harf değişikliklerinin tasarım ve güvenlik nedenleriyle izne tabi olduğunu vurgulayarak, “verilen tabela iznini ihlal” iddiasıyla soruşturma başlattı. Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformunun klasik “kuş” logosunu “X” harfiyle değiştirmişti. Ayrıca Musk, “X.com” adresini artık “twitter.com” olarak yönlendirdiğini açıklamıştı.

SpaceX ve Tesla’nın da sahibi olan Musk, Twitter’ı ekim ayında satın almış ve o tarihten itibaren radikal değişiklikler yapmıştı.

Exit mobile version