Elon Musk’a “Blade Runner 2049” davası açıldı

Tesla'nın yeni "Robotaxi" sürücüsüz araç reklamında "Blade Runner 2049" filminin görüntülerini izinsiz kullandığı iddiasıyla, milyarder iş insanı ve Tesla CEO'su Elon Musk'a telif hakkı davası açıldı.

blade runner elon musk habermeydan

Elon Musk’a “Blade Runner 2049” davası açıldı.

ABD’de “Blade Runner 2049” filminin yapım şirketi, Tesla’nın “Robotaxi” adlı sürücüsüz aracının tanıtımında filmden görüntülerin izinsiz kullanıldığı iddiasıyla Elon Musk, Tesla ve Warner Bros. Discovery’ye telif hakkı ihlali davası açtı. New York Times’a göre, “Blade Runner 2049” filminin yapımcıları Alcon Entertainment, Tesla’nın 10 Ekim’deki Robotaxi tanıtımında, Ryan Gosling’in benzerinin de yer aldığı yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntülerin “yasa dışı ve izinsiz” kullanıldığını belirtti.

Şirket yetkilileri, Musk’ın film görüntülerini kullanma talebini “zaman zaman nefret söylemine varan son derece politik, kaprisli ve keyfi davranışları” nedeniyle reddettiklerini ifade etti. Ayrıca, “Blade Runner 2099” adlı televizyon dizisinin ortaklığı için diğer otomotiv markalarıyla görüşmelerde bulunduklarını ve bu görüşmeleri bozmak istemediklerini açıkladılar.

Warner Bros. Discovery, 2017’de gösterime giren ve 1982 yapımı “Blade Runner” filminin devamı olan “Blade Runner 2049” filminin de dağıtımını üstlenmişti.

Exit mobile version