Elon Musk, Gazze’ye internet desteği verecek!

Elon Musk, sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Gazze'deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı.

elon musk gazze ye internet destegi verecek habermeydan

Elon Musk, Gazze’ye internet desteği verecek!

Elon Musk, sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink’in Gazze’deki uluslararası tanınmış yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını açıkladı.

SpaceX, Tesla ve X’in sahibi milyarder iş insanı Elon Musk, Starlink uydularının internet desteği için çağrılara kayıtsız kalmadı ve sosyal medya hesabından, “BM’yi ve uluslararası alanda tanınan diğer yardım gruplarını destekleyeceğiz” dedi.

Elon Musk, “Starlink, Gazze’de uluslararası alanda tanın yardım kuruluşlarıyla bağlantıyı destekleyecek.” dedi

İsrail’in dün akşam saatlerinde yoğun bombardıman gerçekleştirdiği Gazze Şeridi’nde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesildi.

STARLİNK NEDİR?

Starlink uydusu, SpaceX şirketi tarafından geliştirilen ve internet erişimini dünya genelinde sağlamayı amaçlayan bir uydu ağıdır.

Starlink uyduları, alçak Dünya yörüngesine (LEO) yerleştirilen binlerce küçük uydu grubundan oluşur. Bu uydular, yer tabanlı altyapıya sahip olmayan veya sınırlı internet erişimine sahip bölgelerde yüksek hızlı internet bağlantısı sağlamak için kullanılır.

Exit mobile version