Dünya’nın En Zengini Bernard Arnault, Dior’un Başına Kızını Getirdi!

Geçtiğimiz günlerde Dünya'nın en zengin insanı olduğu açıklanan Bernard Arnault, firmalarından Dior'un başına kızı Delphine'i getirdi.

bernard arnault

Dünya‘nın en zengin insanı unvanı, geçtiğimiz yıl içerisinde iki insan arasında birkaç kez el değiştirdi. Twitter’ın sahibi Elon Musk ve LVMH (Louis Vutton Möet Hennesy) firmasının sahibi Bernard Arnault; bu rekabeti uzun süre devam ettirdi. Ancak son aylarda yerini korumayı başaran Bernard Arnault; listenin yeni bir numarası olarak anılmaya başlandı. Elon Musk’un Twitter hamlesi sonrası yaşadığı hisse kayıpları; Arnault’un listede bir süre daha zirvede kalacağına işaret ediyor.

Moda, kozmetik, giyim alanlarında lüks tüketimin başlıca firmalarını bünyesinde barındıran LVMH grubunun sahibi Arnault; son yıllarda teknoloji patronları haricinde en zenginler listesinde üst sıraya çıkabilen tek isim oldu. Christian Dior, Givenchy, Fendi, Sephora, Louis Vutton gibi önemli moda ve güzellik devlerini bir araya getiren LVMH grubu; 80’li yıllardan bu yana devam eden Bernard Arnault yönetiminde moda alanının en değerli firması haline geldi.

2023 yılı itibarıyla Bernard Arnault’un devam ettirdiği şirket yönetimi planlamasında, çocuklarının da önemli pozisyonlar aldığı görülmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde resmen açıklanan pozisyon değişikliğiyle birlikte; LVMH içerisinde yer alan Dior’un başına Bernard Arnault’un kızı Delphine Arnault getirildi. 47 yaşındaki Delphine Arnault; Bernard Arnault’un beş çocuğu içerisinde şirketin yönetimini devralacak başlıca isim olarak görülüyor. Şirket yönetimi içerisinde bir sonraki jenerasyonu da konumlandıran Arnault; şu anki yönetim sürecinde ilerleyen yıllarda da firmanın devamlılığını esas alıyor.

Bu düzenlemeyle birlikte LVMH grubu içerisinde üç numaralı koltuğu devralan Delphine Arnault ise, şirketin geleceğindeki en önemli figür olarak görülmeye başlandı. Yapılan bu görev değişikliğindeki başlıca etken olarak; LVMH’nin CEO’su Michael Burke’ün ayrılması görülüyor. Burke’ün ayrılığının ardından Dior’un yöneticisi Pietro Baccardi’yi CEO pozisyonuna atayan Bernard Arnault; Baccardi’den boşalan koltuğu ise kızına emanet etti. Bu değişikliğin sonucunda ise; kozmetiğin ve modanın gelecekteki bir numarasına dair ilk ipucu ortaya çıkmış oldu.

Kozmetik ve moda sektörleri haricinde de yatırımları bulunan LVMH grubu; basın ve sanat açık arttırma alanlarında da faaliyet gösteriyor. Birçok saat, takı ve şarap firmasının da üst grubu olarak konumlanan LVMH şirketler grubu; toplamda 60 alt şirkete sahip bir oluşum. 2021 yılında 64,2 milyar euro gelir açıklayan firma; Bernard Arnault’un 197,8 milyar euroluk servetle Dünya’daki en zengin insan olmasını da sağlamakta.

Exit mobile version