Dünyadan Türkiye’ye deprem desteği

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye'ye dünyadan destek yağdı. 

deprem habermeydan 2

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi.

SURİYE’DE EN AZ 230 KİŞİ ÖLDÜ

Deprem Suriye’de de hissedildi. Suriye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre depremde en az 230 kişi öldü, 516 kişi yaralandı. Diğer taraftan deprem Filistin, Ürdün, Lübnan’da da hissedildi. AFP ise ölü sayısını şimdilik 119 olarak duyuruldu.

İLK ULUSLARASI YARDIM AZERBAYCAN’DAN GELDİ

7,4 büyüklüğündeki depremin üzerine ilk uluslararası yardım Azerbaycan’dan geldi. Acil Durumlar Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Sivil Savunma Birlikleri hazır hale getirildi. Bakanlık Türkiye’ye yardım için personel gönderileceğini açıkladı.

ABD: ENDİŞELİYİZ

Söz konusu depremle alakalı ABD’den de açıklama geldi. Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) dâhil federal hükümet ortaklarına, Türkiye ve Suriye’de depremden en fazla etkilenen bölgelere yapılabilecek yardımları değerlendirme talimatı verdi.
Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan tarafından gelen açıklamada, ABD’nin deprem sonrası bölgeden gelen haberler sebebiyle son derece endişeli olduğu ifade edildi.

İSRAİL’DEN DESTEK MESAJI

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği depremin ardından sosyal medyadan paylaştığı mesajda, “Bugün sabaha karşı yaşanan deprem sonrasında kalbimiz ve dualarımız Türk halkının yanında. Hayatını kaybedenlerin sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian ise Twitter’dan, “Depremin korkunç sonuçlarını gördüğümüz şu anlarda, İsrail’in düşünceleri Türkiye ve halkıyla birliktedir” diye yazdı.

Exit mobile version