Dünyaca ünlü İtalyan mafya lideri Matteo Messina Denaro yakalandı

İtalya'nın en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro, özel bir hastanede yakalandı. 30 senedir polisten kaçmayı başaran azılı suçlunun yalnızca iki kare fotoğrafı vardı.

mafya habermeydan

İtalya‘da 30 senedir polisin peşinde olduğu mafya babası Matteo Messina Denaro, Sicilya adasının başkenti Palermo’da bulunan bir özel hastaneye yapılan baskınla gözaltına alındı. Sicilyalı mafya liderinin bugüne dek yalnızca iki kare fotoğrafı vardı ve ‘babaların babası’ olarak biliniyordu.

‘Kurbanlarının bir mezarlığı doldurabileceğiyle’ övünen mafya liderinin onlarca cinayetle ilişkisi olduğu biliniyor. Cosa Nostra’nın lideri olan Messina Denaro, mafyaya karşı savaş yürüten savcılar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino’nun 1992 senesinde öldürülmesinden bugüne dek kayıptı. Savcıların öldürülmesi sebebiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bir sonraki sene Floransa, Roma ve Milan’ı kana bulayan ve 10 insanın ölümüne sebep olan bombalı saldırılardaki rolü sebebiyle de müebbet hapisle yargılandı.

Bir online platformda yayımlanan belgeselle dünya çapında tanınan Messina Denaro, 1990’ların ortasındaki bir başka vahşetle de İtalya ve uluslararası medyanın manşetlerindeydi. Giuseppe Di Matteo adlı çocuk, 1993’te mafya itirafçısı babası Santino Di Matteo’yu susturmak için kaçırıldı. 12 yaşındaki çocuktan iki seneyi aşkın süre boyunca hiç haber alınamadı. Söz konusu zaman diliminde esir tutulan çocuğun öldürüldüğü ve cesedinin nitrik asitle eritildiği, 1996 senesinde anlaşıldı.

Exit mobile version