Dünya benzeri yeni bir gezegen bulundu

Bilim insanları, Dünya'dan 22 ışık yılı uzaklıkta bir gezegenin keşfine ulaştılar. Yaşam olasılığının bu benzer gezegende çok düşük olduğu düşünülüyor.

dunya benzeri gezegen habermeydan

Dünya benzeri yeni bir gezegen keşfedildi.

Hubble Uzay Teleskobu’nu kullanan bilim insanları, Dünya’ya oldukça benzeyen ancak 22 ışık yılı uzaklıktaki bir ötegezegen keşfettiler. Bu gezegen, LTT 1445Ac adını taşıyor ve Güneş Sistemi’ne bilinen en yakın Dünya büyüklüğünde bir gezegen olarak kayda geçti. TESS teleskobu tarafından geçen yıl keşfedilen bu gezegen, kendi kırmızı cüce “Güneş”i etrafında dönerken görülebilir hale gelmişti. Bu keşif, The Astronomical Journal’da yayınlanan bir makaleyle bilim camiasına duyuruldu.

LTT 1445Ac’nin yüzeyi muhtemelen Dünya gibi kayalardan oluşuyor. Çapı, Dünya’nınkinden sadece biraz daha büyük, yaklaşık %7 oranında. Kütlesi ise Dünya’nın kütlesinin %37 daha fazlası; dolayısıyla yer çekimi biraz daha yüksek. Ancak benzerlikler burada sona eriyor, zira bu gezegenin yüzey sıcaklığı 260 derece. Bu sıcaklık, -en azından insan yaşamı için bilinen koşullar altında- yaşamın mümkün olmadığı anlamına geliyor.

Exit mobile version