DSÖ’den İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye ilişkin açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze için "ateşkes" çağrısı yaptı.

DSOden Israilin saldirilari altindaki Gazzeye iliskin aciklama habermeydan

DSÖ’den İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye ilişkin açıklama.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları yoğun şekilde sürerken, DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısını tekrarladı.

Ghebreyesus, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Bir aydır Gazze’de yoğun bombardıman yaşanıyor. 10 bin insan öldü. Bunların 4 binden fazlası çocuktu. Bu insanlık felaketi daha ne kadar sürecek? Tüm tarafları insani bir ateşkesi kabul etmeye ve kalıcı barış için çalışmaya çağırıyoruz. Rehinelerin derhal serbest bırakılması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Tarih hepimizi bu trajediyi sona erdirmek için yaptıklarımıza göre yargılayacaktır.”

BM’den Gazze açıklaması

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırılarda UNRWA’ya ait 50 tesiste 66 kişinin hayatını kaybettiği ve 540 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Tesislerin BM bayrağı altında olduğunu vurgulayan UNRWA, “Okullarda güvenlik arayan insanlar, uluslararası insancıl hukuk kapsamında korunması gereken yerlerde öldürüldü” ifadelerini kullanarak, “Gazze’de hiçbir yer güvenli değil” dedi.

İsrail saldırılarında bugüne kadar Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yardım eden 89 UNRWA personeli hayatını kaybetti.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında 4 bin 237’si çocuk olmak üzere 10 bin 328 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 8 bin 663’ü çocuk olmak üzere 25 bin 956 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi.

 

Exit mobile version