Dominik Cumhuriyeti’nde gece kulübünün çatısı çöktü.
Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti Santo Domingo’da bulunan “Jet Set” adlı gece kulübünün çatısının çökmesi sonucu büyük bir felaket yaşandı. İçeride yaklaşık 300 kişinin bulunduğu sırada meydana gelen çökme, 98 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Enkaz altından çıkarılan 160 yaralı hastanelere kaldırıldı.
Olayın ardından Acil Durum Operasyon Merkezi (COE) Direktörü Juan Manuel Mendez, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve enkaz altında kalanlara ulaşmak için yoğun çabalar harcandığını açıkladı. Mekanın yakınına geçici bir morg ve kan bağış merkezi kuruldu.
Felakette, Amerikan Beyzbol Ligi’nin (MLB) eski oyuncusu Octavio Dotel’in de hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca, kazanın meydana geldiği sırada sahnede olan ünlü şarkıcı Rubby Perez yaralanırken, orkestradaki bir müzisyen hayatını kaybetti.
Yetkililer, çatının çöküşünün nedenini henüz belirlemiş değil. Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luis Abinader, “canla başla çalışarak” enkaz altında kalanlara ulaşmaya devam ettiklerini belirtirken, felaketin ardından üç gün sürecek bir yas ilan etti.