Dışişleri Bakanlığı açıkladı: İsrail’in onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Han Yunus'ta gerçekleştirdiği katliama yönelik yaptığı açıklamada, "İsrail’in Han Yunus’ta ilan ettiği sözde 'insani bölge'de sivillerin kaldığı çadırlara saldırarak onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

disisleri bakanligi habermeydan

Dışişleri Bakanlığı açıkladı.  “İsrail’in onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz.”

azze Şeridi’nde 41 bin kişinin ölümüne yol açan İsrail işgal ordusu, dün gece El Mevasi kampını savaş uçaklarıyla yeniden hedef aldı. El Mevasi, savaşta kaçanların sığındığı ve devasa çadır kamplardan oluşan bir bölge olup, Akdeniz kıyısında, Refah ve Han Yunus şehirleri arasında yer alıyor. Gece yarısındaki sessizlik, savaş uçaklarının gürültüsüyle bozuldu. Anadolu Ajansı’nın servis ettiği fotoğraflarda, birçok görevli ve sivilin, saldırıya uğrayanları kurtarmak için toprağı elleriyle ve küreklerle kazdığı görüldü.

Hava saldırısı, evlerini terk etmek zorunda kalan Gazze Şeridi sakinlerinin sığındığı çadırları yok etti ve korkunç görüntüler ortaya çıktı. Can kaybı sürekli olarak arttı; saat 02.00’de sekiz olarak bildirilen ölü sayısı, sabaha kadar 40’ı geçti. Filistinli yetkililer, İsrail bombardımanında en az 60 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Han Yunus’ta ilan ettiği sözde ‘insani bölge’yi hedef alarak sivillerin kaldığı çadırlara saldırmasını ve onlarca Filistinliyi katletmesini kınadı. Bakanlık, bu saldırıyı şiddetle lanetledi.

Exit mobile version