Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünya basınında!

Uluslararası haber ajansları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler kürsüsündeki açıklamalarını tüm dünyaya duyurdu. Konuşma, İsrail'den Almanya'ya, Hırvatistan'dan ABD'ye birçok ülkede geniş yankı uyandırdı.

erdogan in sozleri habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünya basınında…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’in 79. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma, dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Fransız haber ajansı AFP, Erdoğan’ın İsrail’in tüm bölgeyi savaşa sürüklediği yönündeki uyarısını öne çıkararak, “Katliamı durdurmak için neyi bekliyorsunuz?” sözlerini abonelerine aktardı.

Amerikan haber ajansı AP ise Erdoğan’ın İsrail’i soykırım yapmakla suçladığını ve Birleşmiş Milletler’e yaptırım çağrısında bulunduğunu yazdı. Ayrıca, Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndan acil ateşkes sağlanması, rehine takası yapılması ve Gazze’ye insani yardım ulaştırılması için harekete geçilmesini istediğini belirtti.

İsrail basınından Jerusalem Post, Erdoğan’ın güç kullanma tavsiyesinin 1950’de alınan bir karara dayandığını vurguladı. Bu karar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki vetonun aşılması amacıyla, barışın bozulması durumunda silahlı güç kullanılmasını öngörüyordu.

Amerikan New York Times gazetesi, Erdoğan’ın “Gazze dünyanın en büyük kadın ve çocuk mezarlığına dönüştü” sözlerini manşetine taşıdı. Gazete, Erdoğan’ın 20 dakika boyunca İsrail’i sert biçimde eleştirdiğini yazarken, ABD’li Politico dergisi, Erdoğan’ın “70 yıl önce Hitler nasıl durdurulduysa, bugün Netanyahu da aynı şekilde durdurulmalı” ifadesine yer verdi.

The Times of Israel, Erdoğan’ın Netanyahu’yu Hitler’e benzetmesini ön plana çıkarırken, Cumhurbaşkanı’nın İsrail’e karşı uluslararası ittifak çağrısında bulunduğunu yazdı. Alman basınından Die Welt de Erdoğan’ın Netanyahu’yu Hitler’e benzettiği sözleriyle birlikte, İsrail’in soykırım yaptığı iddiasına dikkat çekti.

Katar merkezli Al Jazeera, Erdoğan’ın Gazze’de Batı değerlerinin “öldüğünü” belirttiği konuşmasını öne çıkarırken, BM’yi İsrail’e karşı zorlayıcı önlemler almaya davet ettiğini vurguladı.

Yunan medyası, Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya yönelik çağrısını vurgularken, Hırvat devlet televizyonu HRT ve Sırp haber ajansı Politika da Erdoğan’ın Netanyahu’yu bir kez daha Hitler’e benzettiğini aktardı.

Exit mobile version