Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşme gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

erdogan putin habermeydan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından gelen açıklamaya göre, enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ile Rusya-Ukrayna savaşı ve Suriye dahil bölgesel konular konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşmesinde, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurulması doğrultusunda altyapıyı güçlendirdiklerini ve güçlendirmeyi sürdürdüklerini ifade ederek, bu konuda en kısa zamanda yol haritasını tamamlayıp uygulamaya dair somut adımları atmayı amaçladıklarını ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşıyla alakalı müzakerelerin olumlu netice verdiğine tahıl koridoru, esir değişimi ve Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki güvenli bölge girişimlerinde şahit olduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış ve müzakere çağrılarının tek taraflı ateşkes ilanı ve adil çözüm vizyonuyla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin Türkiye’nin sınır bölgelerinden, özellikle Tel Rifat ve Münbiç’ten temizlenmesi için artık somut adım atılması gerektiğini vurgulayarak, Suriye konusunda somut sonuç almak için rejimin yapıcı olması ve siyasi süreçte birtakım adımları hayata geçirmesi gerekli olduğunu belirtti.

Exit mobile version