Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a seyahat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kazakistan'ın başkenti Astana'ya Şanghay İşbirliği Örgütü 24. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gitti.

kazakistan erdogan habermeydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a seyahat etti.

Bugün başlayacak olan Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 gün boyunca Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunacak. Zirvenin ilk gününde Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşme öne çıkıyor; enerjiden ticarete, turizmden bölgesel ve küresel konulara kadar geniş bir gündem ele alınacak. Özellikle Suriye’deki terörle mücadele konusunun vurgulanması bekleniyor.

Erdoğan, Gazze’deki durumu ikili görüşmelerin yanı sıra zirve toplantısında da dile getirecek, Türkiye’nin diyalog ortağı olarak rolünü ön plana çıkaracak.

Zirveye Çin, Rusya, İran ve diğer 16 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı belirtiliyor. “Çok Taraflı Diyaloğun Güçlendirilmesi: Sürdürülebilir Barış ve Kalkınma İçin Çabalamak” başlığı altında yapılacak zirvenin ana gündemi, uluslararası sorunlara çözüm bulma sürecinde Şanghay İşbirliği Örgütü’nün rolünü güçlendirmek olacak. Bölgesel güvenlik, altyapı, enerji, ulaşım ve lojistik gibi konular da masaya yatırılacak ve liderler uluslararası ticaret ile ekonomiye odaklanacaklar.

Zirve sonunda, dönem başkanlığı Kazakistan’dan Çin’e devredilecek.

Exit mobile version