Çinli hackerlar, ABD Ticaret Bakanının e-posta hesabına erişti

Microsoft ve Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Çinli bir hacker grubunun en az 25 kuruluşun e-posta hesaplarına eriştiği, bu kuruluşlar arasında ABD devlet kurumlarının da bulunduğu belirtildi.

hacker habermeydan

Çinli hackerlar, ABD’nin resmi kurumlarını hedef aldı. Microsoft ve Beyaz Saray, hassas bilgilere erişmek amacıyla ABD devlet kurumlarının da aralarında bulunduğu en az 25 kurumun e-posta hesaplarına sızan hacker grubunu açıkladı. Microsoft’un bildirisine göre, “Storm-0558” adlı hacker grubu, kimlik doğrulama verilerini taklit ederek e-posta hesaplarına erişti. Hacker grubunun öncelikle Batı Avrupa’daki devlet kurumlarını hedef aldığı ve mayıs ayından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu sızıntıyı tespit ederek durumu Microsoft’a bildirdiği ilk resmi kurum olduğu ifade edildi.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo’nun e-posta hesabına da erişim sağlandığına dair haberlere göre, ticaret bakanının e-postalarının güvenliğinin de tehlikede olduğu ortaya çıktı. ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında, Microsoft 365 sistemine bir sızıntının tespit edildiği ve buna karşı önlemler alındığı belirtildi.

Siber saldırıda Temsilciler Meclisi üyelerinin de hedef alındığı bilgisi ortaya çıktı ve devam eden soruşturmada hacker grubunun sınırlı sayıda resmi kurum ve çalışanın hesabına sızdığı tespit edildi. Çin Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise iddiaları reddederek, Washington’ı siber saldırı faaliyetleri yürütmekle suçladı.

Exit mobile version