Çin 3 yıl sonra seyahat kısıtlamasını kaldırdı

“Sıfır Kovid-19” politikasını gevşetmesinin üzerine yeni bir salgın dalgasıyla karşılaşan Çin, Mart 2020’de seyahat kısıtlamaları getirdiğinden bugüne kadar ilk kez sınırlarını uluslararası ziyaretçilere açarken, ülke içinde de seyahatlere izin verildi.

cin seyahat habermeydan

Çin’e gelen yolcuların artık karantinaya girmeyeceği, fakat yine de seyahatin sonundaki 48 saat içinde negatif PCR testi kanıtının isteneceği açıklandı. Bu gelişme, ailesiyle seyahat kısıtlaması sebebiyle üç senedir görüşmeyen Çinliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Hong Kong’da da ilerleyen günlerde 400 bin kişinin başta Pekin ve Xiamen gibi şehirler olmak üzere Çin anakarasına uçakla seyahat etmesi bekleniyor.

Ülkenin 22 Ocak’taki Çin Yeni Yılı’nın ilk dönemi olan “chun yun”un başlangıcında tekrardan açılması dikkat çekerken, pandemiden önce bu dönem, aileleriyle vakit geçirmek için eve dönen insanlar sebebiyle “dünya çapındaki en büyük yıllık göç” olarak nitelendiriliyordu.

Bu sene Çin Yeni Yılı sebebiyle ülkede 2 milyar seyahatin gerçekleşmesi bekleniyor. Fakat bazı uzmanlar, Çin’de sınırların açılmasının Kovid-19’un daha fazla bulaşmasına sebep olabileceği konusunda uyardı.

Exit mobile version