Cezayir’de sıcaklık alarm seviyesi kırmızıya yükseltildi

Cezayir'de sıcaklık alarm seviyesi turuncudan kırmızıya yükseltildi. Bazı kentlerde sıcaklıkların 48 dereceyi aştığı belirtildi.

Cezayirde sicaklik alarm seviyesi kirmiziya yukseltildi habermeydan

Cezayir’de sıcaklık alarm seviyesi kırmızıya yükseltildi.

Cezayir’de sıcaklık alarm seviyesi turuncudan kırmızıya yükseltildi. Bazı kentlerde sıcaklıkların 48 dereceyi aştığı belirtildi. Bu durumun, her yılın Temmuz ayında olağan sıcaklıklara kıyasla “çok yüksek sıcaklıklarla karakterize edilen ağır hava koşulları” ile ilgili olduğu vurgulandı.

Cezayir yaklaşık bir aydır, başkentte 48 derece, diğer bölgelerde ise 50 dereceye ulaşan rekor sıcaklıklara tanık oluyor.

Cezayir Meteoroloji Kurumu’nun sınıflandırmalarına göre turuncu renk, “çok tehlikeli” bir durumun meydana geldiğini veya beklendiğini gösterirken, kırmızı renk, istisnai şiddette “çok tehlikeli” bir durumun meydana geldiğini veya beklendiğini gösteriyor.

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı da dün ülkenin kuzeyindeki 7 kentte hava sıcaklıklarına bağlı orman yangınlarının çıktığını, havadan ve karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü duyurmuştu.

Cezayir makamları, haftalardır devam eden sıcak hava dalgasının orman yangınlarına neden olabileceği beklentisiyle yüksek alarm durumunun etkinleştirildiğini duyurmuştu.

 

Exit mobile version