Boeing uydusunun yörüngede parçalandığı bildirildi!

Uçak kazalarıyla sık sık gündeme gelen Boeing'e bir kötü haber de yörüngedeki Intelsat 33 uydusundan geldi. Uydunun yörüngede parçalandığı bildirildi. Bu durum, Boeing için yeni bir sıkıntı kaynağı olarak dikkat çekiyor. Olayın detayları ve olası sonuçları hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.

boending uydusu habermeydan

Boeing uydusunun yörüngede parçalandığı bildirildi.

Boeing’in tasarladığı “Intelsat 33e” iletişim uydusu, yörüngede parçalanarak kayboldu. Operatör şirket Intelsat, uydunun daha önce arızalandığını ve bu durumdan dolayı hizmet aksaklıkları yaşandığını duyurmuştu. İki gün sonra ise uydunun tamamen kaybolduğunu bildirdi. Intelsat, uydunun parçalanma nedenini araştırmak için Boeing ve hükümet kurumlarıyla işbirliği yaptığını açıkladı, ancak Boeing henüz olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

“Intelsat 33e”, Ağustos 2016’da fırlatılmış ve Ocak 2017’de hizmete girmişti. Intelsat, uydunun arızalanmasının Avrupa, Afrika ve Asya-Pasifik bölgelerindeki birçok müşterisini olumsuz etkilediğini belirtti. Boeing, son dönemde hem uzay projelerindeki sorunlar hem de çalışan grevi ile gündemde. Şirket, çalışanları ile zam konusunda anlaşmazlık yaşadı ve 13 Eylül’de yaklaşık 33 bin çalışan grev başlattı. Ayrıca, iş gücünü yüzde 10 azaltmayı planladığını duyurdu.

Exit mobile version