Biden: Hamas savaş suçu işledi

ABD Başkanı Biden, İsrail'in hastane saldırısını değerlendirirken, suçu Hamas'a yükledi. Biden, Hamas'ın savaş suçu işlediğini ve hastaneleri kullanarak masumları hedef aldığını ifade etti. Ancak Beyaz Saray, Şifa hastanesine yapılan saldırının onaylandığı iddialarını reddetti.

biden habermeydan

Biden, “Hamas savaş suçu işledi.” dedi.

Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesi sonrasında açıklama yaptı.

İsrail-Hamas çatışmasına atıfta bulunan Biden, Hamas’ın hastaneleri kullanarak suç işlediğini belirtti.

Savaşın ne kadar süreceğini bilemediğini ancak orta vadede umutlu olduğunu dile getiren Biden, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması konusunda umutlu olduğunu ifade etti. İsrail’in, kendi vatandaşlarının ölüm riskini göze aldığını vurgulayan Biden, “Savaş, Hamas etkisiz hale gelene kadar sürecek” dedi.

Bu süreçte İsrail’in, sivillere zarar gelmemesi için dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Biden, Netanyahu’ya “İki devletli çözümün tek cevap olduğunu ilettim” dedi.

İsrail-Hamas çatışmasına atıfta bulunan Biden, “Hamas, savaş suçu işleyerek hastaneleri kullanıyor” dedi.

Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne yapılan müdahaleyi de vurgulayan Biden, “İsrail, kendi planları doğrultusunda askeri operasyonları gerçekleştiriyor. ABD, bu sürece dahil değil” ifadelerini kullandı.

ABD’nin, hastane çevresindeki askeri operasyonları onaylamadığını belirten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail’in bu operasyonları kendi prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirdiğini savundu. Kirby, Hamas’ın tünelleri kullanarak hastaneleri saklanma, askeri operasyonlarını yürütme ve rehineleri tutma istihbaratı aldıklarını söyledi.

Exit mobile version