Biden açıkladı: İsrail-Filistin savaşının sona erme zamanı geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmesiyle ilgili, "Bu savaşın sona erme ve esirleri evine getirme zamanı geldi." değerlendirmesini yaparak Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İsrail'e gideceğini açıkladı.

biden habermeydan

Biden, “İsrail-Filistin savaşının sona erme zamanı geldi.” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Biden, Almanya ziyareti sırasında Berlin’de uçaktan indiğinde basın mensuplarına Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu arayarak tebrik ettiğini belirterek, “Artık ileriye bakma zamanının geldiğini” ifade etti.

Biden, “Bu savaşın sona ermesi ve esirlerin evlerine dönmesi için artık zaman geldi. Yapmaya hazır olduğumuz şey bu,” dedi ve Gazze’de ateşkes sağlanması için adım atılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın birkaç gün içinde İsrail’e giderek son durumu görüşeceğini belirten Biden, ateşkes konusunda somut bir sürece girmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu, “Önümüzdeki görev henüz tamamlanmadı,” diyerek operasyonların devam edeceği sinyalini verdi. 7 Ekim 2023’te İsrail’in güneyine düzenlenen saldırıları organize eden Sinvar, temmuz ayında İsmail Haniye’nin İran’da öldürülmesinin ardından Hamas’ın lideri olarak görülmüştü. Sinvar’ın öldürülmesinin ardından, Hamas liderliği için Halil el Hayya’nın ismi öne çıkıyor.

Exit mobile version