Biden, ABD’nin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, 2023 mali yılı sona ermeden bir saat önce federal hükümetin kapanmasını önlemek amacıyla hazırlanan tasarıyı imzalayarak federal hükümete 45 günlük finansman sağladı.

biden habermeydan

Biden, ABD’nin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını imzaladı.

Bugün, Cumhuriyetçilerin hakimiyetindeki Temsilciler Meclisi’nde 91’e karşı 335 oyla kabul edilen ve ardından demokratların çoğunlukta olduğu Senato’dan da 9 ‘hayır’ oyuna karşı 88 ‘evet’ oyuyla geçen bir tasarı ile ilgili olarak;

Bu tasarı, federal kurumlara ödenek sağlamak için 17 Kasım tarihine kadar zaman tanıyan bir adım olarak kabul edildi.

ABD Başkanı Joe Biden, tasarının Kongre’den geçmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Temsilciler Meclisi ve Senato’nun iki partili çoğunluğunun “milyonlarca çalışkan Amerikalıya gereksiz bir krizin önlenmesi” için hükümetin açık tutulması yönünde oy kullandığına dikkat çekti.

Biden, onaylanan tasarının muvazzaf askerlere ödemelerin devam etmesini, havaalanlarında yolcuların gecikmelerden kurtulmasını, milyonlarca kadın ve çocuğun hayati önem taşıyan beslenme yardımına erişiminin devam etmesini ve daha fazlasını güvence altına aldığını vurgulayarak, bu gelişmenin ABD için olumlu bir haber olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Biden, bu tür krizlere düşülmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Sadece birkaç ay önce, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile bir bütçe anlaşması yaparak bu tür krizlerin önüne geçmek için çalıştık. Ancak aşırı Cumhuriyetçiler, milyonlarca Amerikalı için olumsuz sonuçlar doğurabilecek kesintiler talep ederek bu anlaşmadan vazgeçmeye çalıştılar. Neyse ki başarılı olamadılar” dedi.

McCarthy ile Kongre’nin Ukrayna’ya olan desteği sürdüreceklerini belirten Biden, Amerika’nın Ukrayna’ya verdiği desteğin kesilmeyeceğini vurguladı.

Son olarak, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’nin hükümetin “gereksiz ve pervasız” bir şekilde kapanmasını önlemek için aldığı önlemleri alkışladı ve ülkenin ekonomik ilerlemesini tehlikeye atmak yerine desteklemesi gerektiğini belirtti.

Exit mobile version