Berly Kasırgası, Teksas’ta 36 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Temmuz ayı ortasında ABD'nin güney eyaletlerine ulaşan Berly Kasırgası, aşırı yağış ve şiddetli rüzgarlarla büyük yıkıma yol açtı. Kasırga, 1000'den fazla uçuşun iptaline neden olurken, milyonlarca insan günlerce elektriksiz kaldı. Teksas'ta 36 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan felaket, bölgede geniş çaplı hasara ve zorluklara yol açtı.

beryl kasirgasi habermeydan

Berly Kasırgası, Teksas’ta 36 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

ABD’nin Texas kıyılarına 8 Temmuz’da ‘Kategori 1’ şiddetinde ulaşan Beryl Kasırgası, 36 kişinin ölümüne neden oldu. Kasırga, Teksas’ın bazı bölgelerinde şiddetli rüzgar ve aşırı yağışlarla büyük hasara yol açtı. Bölgede birçok cadde su altında kalırken, 3 milyon kişiyi günlerce etkileyen elektrik kesintileri yaşandı. Houston başta olmak üzere eyalet genelinde çok sayıda ağaç devrildi ve birçok ev ile iş yeri hasar gördü.

Yetkililer, kasırga nedeniyle 9 kişinin Fort Bend County’de, 11 kişinin ise Houston’da hayatını kaybettiğini bildirdi. Ayrıca, Texas Eyalet Meclisi, elektrik dağıtım şirketinin günlerce süren kesintilere yönelik nedenlerini araştırmak için bir komisyon kurdu.

Uçuş trafiğini izleyen FlightAware sitesine göre, kasırganın etkili olduğu günden itibaren Houston’daki iki havalimanında 1000’den fazla uçuş iptal edildi. Texas sahilindeki halk, kasırgaya karşı önlem olarak evlerinin ve iş yerlerinin camlarını tahtalarla kapatarak, sahil kasabalarında oturanlar ise tahliye emrinin ardından bulundukları yerlerden ayrılmaya başladı.

Exit mobile version