Azerbaycan, Ermenistan’ın ateşkesi yine ihlal ettiğini duyurdu!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan askerlerinin Azerbaycan'ın Kelbecer ilindeki mevzilerine ikinci kez ateş açıldığını duyurdu.

azerbaycan ermenistan in ateskesi yine ihlal ettigini duyurdu habermeydan

Azerbaycan, Ermenistan’ın ateşkesi yine ihlal ettiğini duyurdu!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan askerlerinin Azerbaycan’ın Kelbecer ilindeki mevzilerine ikinci kez ateş açıldığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle 13.00 sıralarında Azerbaycan ordusuna ait Kelbecer ilinde bulunan Mollabayramlı yerleşkesindeki askeri mevzilere karşı yönde bulunan Ermeni Silahlı Kuvvetleri’ne ait mevzilerden ikinci kez ateş açıldı. Bakanlık Ermenistan ordusunun ihlalinin ardından Azerbaycan birliklerinin misilleme ateşi açtığını bildirdi.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan ordusuna ait Kelbecer ilindeki Mollabayramlı yerleşkesinde bulunan mevzilere dün yerel saatle 12.25-15.35 sıralarında ateş açmıştı.

Azerbaycan: “AB tarafının bölgedeki barış çabalarını baltalayan taraflı açıklamalarından kaçınmasını bekliyoruz”

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, Avrupa Parlamentosu üyelerinin sorularını yanıtlarken Azerbaycan’a “Ermeni mahkumları” serbest bırakma ve haklarını güvence altına alma çağrısında bulunmasına Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade’den yanıt geldi. Borrell’in bu çağrısının Ermenileri yatıştırmaya yönelik bir girişim olduğunu belirten Hacızade, hiçbir temeli olmayan bu gerçeği yansıtmayan iddiaları reddettiklerini söyledi. En az 200 Ermeni tutukluyu ülkelerine geri gönderdiklerini vurgulayan Hacızade, “Azerbaycan’da tutuklu bulunan tüm Ermeni savaş esirleri ve sivillere 1949 Cenevre Sözleşmelerinin gereklerine uygun muamele yapılmış, işkenceye, hakarete ve insanlık dışı muameleye maruz bırakılmamıştır. Tüm tutuklular cezaevindeyken tıbbi bakım gördü ve muayenelerden geçti. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (UKK) bu kişilerle düzenli toplantılar yaptı ve aileleriyle temas kurdu. Ancak bu kişilerin bir kısmı Azerbaycan tarafından Ermenistan’a iade edildikten sonra Ermeni yetkililer tarafından tutuklanarak sorguya çekildi” dedi.

Exit mobile version