AP’de yolsuzluktan tutuklanan Kaili’nin serbest bırakılma talebi reddedildi

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) yolsuzluk ve kara para aklama ile ilgili gözaltına alınan eski AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi.

eva kaili yolsuzluk mahkemesi habermeydan

Belçika tarafından yürüttülen yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında, geçtiğimiz yıl çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon avro nakit para ele geçirilmiş ve bunun sonucunda 4 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerin AP Başkan Yardımcılığı görevi sona erdirilen Yunan milletvekili Kaili, eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, Kaili’nin partneri ve AP’de asistan olarak çalışan yine Francesco Giorgi ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı. Öte yandan Kaili AP’deki Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyeliğinden de uzaklaştırılırken, Yunanistan’ın merkez solundaki Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Partisi’nden ihraç edilmişti. Yunan makamları Kaili’ye, eşine ve yakın aile üyelerine ait mal varlıklarını dondurmuştu.

Avrupa Parlamentosu‘nda (AP) yolsuzluk ve kara para aklama skandalı ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Gözaltına alınan eski AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili’nin avukatları, Brüksel Mahkemesi’ne yaptıkları başvuruda Kaili’nin serbest bırakılmasını talep etti. Kaili’nin gözaltına alındıktan sonra 16 saat soğuk bir nezarethanede bekletildiği, talep etmesine rağmen örtü verilmediği, gözaltı süresi boyunca 23 aylık bebeğini sadece iki kez görmesine izin verildiği ve bu koşulların bu yüzyılda Avrupa’da kabul edilemez olduğu belirtilerek, Kaili’nin elektronik kelepçe takılarak şartlı tahliye edilmesi veya serbest bırakılması avukatlar tarafından talep edildi.

Belçika Federal Savcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, öğleden sonra hakim karşısına çıkan Kaili’nin tutukluluk hali teyit edildi. Kaili’nin karara 24 saat içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Eva Kaili’nin avukatlarından Andre Risopoulos, müvekkilinin masum olduğunun vurgulayarak, “Bayan Kaili masumdur. O hiçbir zaman yolsuzluk yapmadı. Hiçbir zaman kara para aklamadı. Hiçbir organize suça karışmadı. Panzeri ile asla iş birliği yapmadı” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version