Ankara’ya gelen İsveç heyeti uçağı havada arızalandı

NATO üyelik sürecinde oluşturulan Güvenlik Mekanizması'nın ilk toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye giden Dışişleri Bakanı Stenergard ve Adalet Bakanı Strommer'i taşıyan uçak, Polonya üzerindeyken geri dönmek zorunda kaldı.

isvec heyeti habermeydan

Ankara’ya gelen İsveç heyeti uçağı havada arızalandı.

Türkiye-İsveç Güvenlik Mekanizması Toplantısı, bugün akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilecekti. İsveç heyetinde ise Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ve Adalet Bakanı Gunnar Strömmer bulunacaktı. Ancak, İsveç heyetini taşıyan uçağın Polonya üzerinde arızalanması sonucu geri dönmesiyle toplantı ertelendi.

Toplantı, Türkiye ve İsveç arasında terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenleniyordu. İki ülke, terörle mücadele ve savunma sanayisi konularında işbirliği taahhütlerini içeren Üçlü Mutabakat Zaptı’nı, NATO Madrid Zirvesi’nde imzalamıştı. İsveç, bu taahhütler doğrultusunda terörle mücadele yasalarını güçlendirmiş, Türkiye’ye yönelik savunma sanayisi ambargolarını kaldırmış ve PKK’nın finansman kaynaklarına müdahalelerde bulunmuştu.

Türkiye ve İsveç arasında 2023’te 4,1 milyar dolar olan ticaret hacminin 5 milyar dolara çıkarılması hedeflenirken, bu yıl iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü kutlanıyor.

Exit mobile version