Amsterdam, turist akınına dur diyor: Büyük gemilere yasak

Hollanda'nın başkenti Amsterdam, ziyaretçi sayısını azaltmayı ve çevre kirliliğini önlemeyi hedefleyerek belediye tarafından büyük yolcu gemilerinin kent merkezine demirlemesi yasağı getirildi.

amsterdam habermeydan

Amsterdam’dan büyük gemilere yasak.

Amsterdam, kendi popülaritesinin kurbanı olan şehirlerden biri hâline geldi. Bazılarının “parti şehri” olarak gördüğü bu kente yılda 20 milyon turist akını yaşanıyor.

BBC Türkçe’nin AFP Haber Ajansı’na dayandırdığı habere göre, sosyal demokratlar, çevreciler ve merkez sağ D66 Partisi’nin yönettiği belediye, büyük gemilere yasaklama kararı aldı ve bunun sebebi şehrin sürdürülebilirlik amaçlarına uyumsuzluğuydu. Aynı zamanda, yolcu gemilerinin kentin tarihi güney kesimiyle kuzey kısmı arasında planlanan yeni köprüyle de uyumlu olmadığı vurgulandı.

Bu karar, Amsterdam’da ana tren garı yakınlarında, İj Nehri kenarındaki yolcu gemisi terminalinin kapanmasına neden olacak.

Amsterdam’ın kitlesel turizmi önlemek için aldığı önlemlerden sadece biri olan bu yasak kararı, büyük yolcu gemilerinin kitlesel turizmin sembollerinden biri haline geldiğini gösteriyor ve belediye meclisinde geniş bir çoğunlukla kabul edildi. Daha önce belediye, Amsterdam’ın merkezinde sokaklarda marihuana içmeyi yasaklamıştı.

Exit mobile version