Almanya’da kimyasal saldırı hazırlığı yapan iki kişi yakalandı

Kimyasal silah ile terör saldırısı hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen bir adamın evine yapılan baskında endişe yaratıcı silahlar bulundu.

almanya kimyasal saldiri habermeydan

Almanya’nın kuzey batısında sabah saatlerinde gerçekleştirilen baskında terör saldırısı hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen 32 yaşındaki bir İranlı ile bir başka adamın yakalandığı duyuruldu.

Sabaha karşı terörle mücadele ekiplerince düzenlenen baskında polis ve güvenlik güçleri olası bir kimyasal terör saldırısına karşı oksijen maskeleri ve koruyucu elbiseler giydi.

İsmi açıklanmayan adamın evinde siyanid ve risin isimli kimyasal maddeler bulunduğu ve bunların kimyasal silah yapımında kullanılabileceği bildirildi.

İç çamaşırlarıyla apar topar gözaltına alınan ve binadan çıkarılan adamın sorgusunun sürdüğü ifade edildi. Yetkililer, “Gözaltına alınan kişinin devlete karşı çok ciddi bir terör saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu tahmin ediyoruz” açıklamasını yaptı. Yetkililer ihbarın bir yabancı istihbarat biriminden geldiğini de belirtti.

Güvenlik güçlerinin şüpheliyi birkaç gündür izledikleri de söylenirken ismi açıklanmayan adamın bir hedef belirleyip belirlemediği hakkında ise bir açıklama gelmedi.

En toksik biyolojik madde olarak adlandırılan risin hava yoluyla bulaşabiliyor ve öldürücülüğü çok yüksek. Maruz kalınan doza göre 32 ile 72 saat arasında ölüme neden olabiliyor.  Siyanidin ise en ufak bir dozu bile insanların ölümüne sebep olabiliyor.

Exit mobile version