Almanya’da kar engeli: Uçuşlar iptal, tren ve otobüs seferleri durdu

almanya habermeydam

Almanya’da uçuşlar iptal, tren ve otobüs seferleri durdu.

Münih, Almanya’nın güneyinde yoğun kar yağışıyla felç oldu.

Meteoroloji, şehre tek bir gece içinde 44 santimetre kar düştüğünü bildirdi; bu, Münih için aralık ayında kaydedilen en yüksek kar miktarı olarak kayda geçti. Kar ve buzla kaplanan yollar nedeniyle yetkililer, halka evlerinde kalmaları çağrısında bulundu. Münih Havalimanı, şiddetli kar yağışı sebebiyle uçuşlara kapatıldı ve yaklaşık 800 sefer iptal edildi.

İptaller, terminalde büyük bir yolcu yoğunluğuna neden oldu. Havalimanında yapılamayan seferlerin bugün saat 06.00’da yeniden başladığı açıklandı; ancak hava trafiğinde bazı kısıtlamalar yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Yolcuların sürekli olarak uçuş durumlarını kontrol etmeleri istendi.

Tren seferleri de aksadı; şehrin ana tren istasyonu hizmet dışı kaldı ve şehir içi ile şehirlerarası ulaşım durma noktasına geldi. Deutsche Bahn demiryolu şirketi tarafından yapılan açıklamada, demiryolu trafiğinin kardan dolayı yarına kadar ciddi şekilde etkileneceği belirtildi.

Bayern Münih’in lig maçı, yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi.

Alman temsilcisinden yapılan açıklamada, “Bayern Münih’in Union Berlin’e karşı dün TSİ 17.30’da Allianz Arena’da oynanması planlanan Bundesliga maçı yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendi.” denildi.

Açıklamada, “Bayern, Alman Futbol Ligi (DFL) ile yeni bir tarih üzerinde anlaşmaya varıldığı anda maçın yeniden planlanması hakkında bilgi verecek. Biletler, yeniden planlanan maç için geçerli kalacaktır.” bilgisi verildi.

Exit mobile version