Almanya’da grev mitingine dalan araç, 15 kişiyi yaraladı.
Almanya’nın Münih kentinde Perşembe sabahı trajik bir olay yaşandı. Verdi sendikasının düzenlediği grev mitingine katılan kalabalığa bir araç daldı. Olay sonucunda en az 15 kişi yaralandı, bunlardan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Olay yerindeki bir görgü tanığı, aracın özellikle bir anne ve çocuğuna çarptığını ve görünüşe göre onların aracın altında kaldığını ifade etti. Yaralılar arasında sendika üyeleri ve protestocuların yanı sıra olay sırasında çevrede bulunan vatandaşlar da yer aldı.
Münih Polisi, yerel saatle 10:30 sıralarında meydana gelen bu olayda, sürücünün kalabalığa doğru hızla ilerlediğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi. Polisin açıklamasına göre, olayın ardından sürücü gözaltına alındı ve başka bir tehdit olmadığı duyuruldu. Polis, aracın sendikaya ait gösteriye katılan insanlara çarptığını doğruladı ve olayla ilgili soruşturma başlattı. Ayrıca, Bild gazetesinin bildirdiğine göre, olay yerinde silah sesi duyulduğu, saldırganın ise “genç bir adam” olduğu kaydedildi.
Verdi sendikası, Almanya’nın en büyük ikinci sendikası olarak, greve çağrı yaparak belediye çalışanlarının maaş artışı, daha yüksek ikramiye ve üç gün ek izin talep etmesini sağlamıştı. Bugün yapılan protesto, bu taleplerle ilgili olarak düzenlenen bir uyarı greviydi. Sendika, olayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ve eylemin barışçıl bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ancak, bu olay sendikanın üyeleri için büyük bir şok etkisi yarattı. Olay sonrası polis güvenlik önlemlerini artırırken, grevde bulunan işçiler, yaşanan olayın kendileriyle ilgisi olmadığını ifade etti.
Münih’teki bu olay, Almanya’daki grevler ve protestoların geldiği noktayı da gözler önüne serdi. Şiddet olaylarının her geçen gün arttığı bu dönemde, işçi hakları ve sendikal taleplerle ilgili gerilimlerin toplumsal bir çatışma noktasına evrilebileceği endişeleri de gündeme geldi.