ABD’den ateşkes hakkında açıklama: Yakın zamanda mümkün gözükmüyor

ABD’li üst düzey yetkililer, yakın zamanda İsrail ve Hamas arasında bir ateşkes anlaşmasının sağlanmasını beklemediklerini açıkladı.

ateskes habermeydan

ABD’den ateşkes hakkında açıklama…

The Wall Street Journal (WSJ), ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’dan yetkililere dayanarak, Gazze’de yakın zamanda bir ateşkes anlaşması beklenmediğini bildirdi. Bir ABD’li kaynak, Beyaz Saray’ın tarafların ateşkes metninin yaklaşık %90’ında mutabık kaldığını belirtmesine rağmen, anlaşmanın “yakın zamanda varılamayacağını” ifade etti.

Lübnan’da Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerin patlatılmasının ardından, geniş çaplı bir savaş ihtimalinin arttığına dikkat çeken kaynaklar, bu durumun İsrail ve Hamas arasındaki diplomatik çabaları daha da karmaşık hale getireceğini belirtti. Başka bir yetkili, ateşkes anlaşmasına varılıp varılamayacağı konusunda şüpheleri olduğunu ifade ederken, bu düşüncesinin sebebinin taraflar arasındaki esir takası ve Hamas’ın talepleri olduğunu aktardı. Ayrıca, ABD’li olmayan bir başka yetkili, Hizbullah ile ilgili olaylar nedeniyle ateşkes olasılığının ortadan kalktığını belirterek, ABD başkanlık seçimlerinin bu konunun nasıl ilerleyeceği üzerinde etkili olabileceğini değerlendirdi.

Exit mobile version