ABD’deki Cadılar Bayramı Kutlamaları Kanlı Geçti: 6 Ölü 50 Yaralı

ABD'de yapılan Cadılar Bayramı kutlamaları, bu yıl birçok yerde saldırılarla geçti. Saldırılarda 6 ölü ve 50 yaralının olduğu duyuruldu.

cadilar 1

31 Ekim’de kutlanacak Cadılar Bayramı öncesinde yapılmaya başlanan partiler, son yıllarda birçok ABD vatandaşının hayatına mal olan etkinlikler haline geldi. Cadılar Bayramı partilerine silahlı saldırılarda bulunulması, özellikle de ailelerin çocuklarına yönelik çok daha korumacı bir tavırla yaklaşmasına neden oldu. Bu yılki Cadılar Bayramı partileri de, tedirginliğin artmasına yol açan olayları beraberinde getirdi. Bu hafta sonu başlayan kutlamalarda, toplamda 6 kişinin öldüğü ve 50 kişinin yaralandığı öğrenildi.

ABD basınından aktarılan bilgilere göre, olayların yaşandığı ilk yerler olan Texas ve Louisiana eyaletlerinden ölüm haberleri geldi. 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin yaralandığına dair gelen bilgiler, partiler konusunda vatandaşların daha dikkatli olma uyarısıyla birlikte paylaşıldı. İlk olayın Louisiana eyaletinin Lake Charles isimli kentinde meydana geldiği öğrenildi. Burada yapılan bir Cadılar Bayramı partisine düzenlenen silahlı saldırıda, 6 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Louisiana’da yaşanan olayın hemen ardından, Texas’taki Cadılar Bayramı baskını duyuldu. Texarcana şehrindeki kutlamalara yapılan silahlı saldırı sonucunda, 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin yaralandığı açıklandı. Kutlamaların üçüncü gününde ortaya çıkan bu haberlerle birlikte, ABD vatandaşlarında da Cadılar Bayramı partilerine yönelik tedirginliğin yeniden hissedildiği öngörülüyor.

Geride bıraktığımız Cuma gecesinden itibaren kutlamaları süren Cadılar Bayramı, ülkedeki neredeyse her şehirde farklı organizasyonlarla kutlanıyor. Özellikle de genç nüfusun kostüm partileriyle eğlenceler düzenlediği bu bayramda, ilk iki günde de silahlı saldırı haberleri ortaya çıkmıştı. ABD’nin birçok eyaletinde yaşanan olaylarda, 3 kişinin öldüğü ve 41 kişinin yaralandığı aktarılmıştı. Texas ve Louisiana’daki olaylarla birlikte bu sayı, 6 ölü 50 yaralı seviyesine geldi. ABD yetkililerinden kutlamalara yönelik hiçbir tedbir talebi bulunmamakta. Ancak organizasyon düzenleyen firmaların güvenlik seviyesini arttırmalarına yönelik yoğun bir talep olduğu iddia edilmekte.

Cadılar Bayramı Nedir?

Kuzey Amerika ve Britanya’da kutlanmasıyla bilinen Cadılar Bayramı (Halloween), her yıl Ekim ayının son gününde milyonlarca insanın eğlenceli kıyafetler giymesine vesile oluyor. Korku ögelerinin ağırlıkta olduğu Cadılar Bayramı kıyafetlerinde, çocukların da komşularının kapısını çalarak şeker veya harçlık aldığı biliniyor. 19. yüzyıldan bu yana yaygın bir biçimde kutlanan bu bayram, özellikle de ABD kültüründe oldukça popüler bir kutlama olarak biliniyor. 1990’lı ve 2000’li yıllarda ABD sineması vasıtasıyla Dünya’nın birçok farklı noktasında da kutlanmaya başlanan Cadılar Bayramı, son 10 yılda Türkiye’de de birçok farklı eğlence kuruluşunun organizasyonuyla görünürlük kazandı.

Bu kutlamalarda son yıllarda yaşanan olaylar ise, ABD halkının Cadılar Bayramı kutlamalarından tedirginlik duymasına yol açtı.

Exit mobile version