ABD’de kar fırtınası uyarısı: ‘Nesilde bir kez görülebilecek’

Noel tatili hazırlıkları başlayan ABD'de ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, nesilde bir kez görülebilecek şiddette soğuk ve karlı hava koşulları hakkında uyarıda bulundu.

abd kar firtinasi habermeydan

Ulusal Hava Durumu Servisi (NOAA), ABD‘nin bazı bölgelerinde son 40 senedir görülmemiş soğuk hava koşullarının yaklaştığını açıklayarak Noel tatili için seyahat planlayanları uyardı. NOAA, nesilde bir kez görülecek kadar nadir rastlanan büyük bir kar fırtınası ve soğuk hava dalgasının hemen hemen ABD’nin tüm eyaletlerini etkisi altına alacağını belirtti.

Hava durumu servisi, senenin en yoğun seyahat planlarının gerçekleştirildiği dönemde, yoğun kar yağışının, seyahatleri çok zor veya imkansız hale getirebileceğini ve hayati tehlike oluşturabileceğini belirtti. Yaklaşan kötü hava koşulları sebebiyle United, American ve Delta Havayolları gibi firmalar da ülke çapında onlarca destinasyona yapılacak uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

Ayrıca, soğuk havanın etkisiyle oluşacak fırtınanın, ülkenin Kanada sınırındaki Great Lakes bölgesinde Kategori 3 şiddetinde kasırganın basıncına eşdeğer olacağı bilgisi verildi. NOAA’nın verilerine göre, soğuk hava koşulları Teksas-Meksika sınırına kadar uzanacağı tahmin edilirken Noel haftası boyunca sürecek fırtına ve kar yağışından ülkenin en çok orta-batı bölümünde etkili olacak.

Exit mobile version