ABD’de kar fırtınası! 3 kişi hayatını kaybetti

ABD'de "Nesilde bir kez görülecek" şeklinde nitelenen kar fırtınası sebebiyle 3 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce uçuş iptal edilirken, çok sayıda yol ve tren hattı da kapandı.

abd kar habermeydan

ABD‘de dondurucu kar fırtınası sebebiyle ülkenin çok sayıda kıyı bölgesinde yerleşimler sular altında kaldı. Şiddetli fırtına koşulları sebebiyle ülkede 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ulusal Hava Durumu İdaresi (NOAA) tarafından gelen açıklamada, kuzey kutbundan gelerek ABD ve Kanada’nın bazı bölgelerinde etkili olan dondurucu rüzgarların ABD’nin doğusuna doğru etkisini artırdığı ve hafta sonu boyunca süreceği bilgisi paylaşıldı.

Hava durumu tahmincileri, ABD genelinde etkin olacak kutup soğuklarının 100 milyondan fazla insanı etkileyeceği ve on yıllar sonra en soğuk Noel’in yaşanacağını bildirdi.

Michigan eyaletine bağlı Flint şehrinde de kar fırtınası etkili oldu.

Noel için senenin en yoğun seyahat dönemlerinden biri öncesinde 4 binden fazla uçuş iptal oldu.

California eyaletindeki San Francisco Uluslararası Havalimanı’nda yolcular kontuarda esnasında beklerken görüntülendi.

Yetkililer fırtına sebebiyle olası elektrik kesintileri konusunda da endişelerini dile getirdi. 1 milyondan fazla vatandaşın elektriksiz kaldığı belirtildi.

NOAA’dan yapılan açıklamada, ‘nesilde bir kez görülecek’ kadar nadir karşılaşılan büyük bir kar fırtınası ve soğuk hava dalgasının neredeyse ABD’nin tüm eyaletlerini etkisi altına alacağı konusunda uyarıda bulunulmuştu.

 

Exit mobile version