ABD’de hortum felaketi: 7 kişi hayatını kaybetti

ABD’nin Alabama ve Georgia eyaletlerinde çıkan hortumlar sebebiyle 7 kişi yaşamını yitirdi.

abdde hortum felaketi 7 olu habermeydan

ABD’nin güneydoğusunda bulunan Alabama eyaletinde şiddetli yağış etkisini gösterdi. Eyaletin tümünde yaşanan hortumlar, faciaya sebep oldu. Autauga bölgesinde hortumlar nedeniyle en az 6 kişi yaşamını yitirdi.

Alabama Valisi Kay Ivey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Eyaletimizi vuran fırtınalarda 6 Alabamalıyı kaybettiğimizi öğrendiğim için üzgünüm. Dualarım sevdikleriyle birlikte. Bunun üstesinden geleceğiz ve daha güçlü olacağız” ifadelerini kullandı. Vali Ivey, şiddetli fırtınalardan en çok etkilenen Autauga, Chambers, Coosa, Dallas, Elmore ve Tallapoosa bölgelerinde acil durum ilan edildiğini belirtti. 40 bin hanede de elektrik kesintisi görüldü.

Hortumların can kaybına sebep olduğu diğer eyalet Georgia oldu. Butts bölgesinde şiddetli fırtına sebebiyle bir aracın üzerine ağaç düşmesi neticesinde 1 kişi yaşamını yitirdi. Atlanta kentinin güneydoğusunda ise fırtınanın etkisiyle bir yük treninin raydan çıktığı öğrenildi. Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı ve Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı’nda da 250’den fazla uçuş iptal edildi veya ertelendi. Eyaletin tümünde yaklaşık 86 bin abone elektriksiz kaldı.

Exit mobile version