ABD lideri Biden’ın ikinci ofisinden yeni gizli belgeler çıktı

Biden'ın Obama yönetimindeki başkan yardımcılığı döneminden kalan belgelere yenileri eklendi, ikinci grup belgenin nerede bulunduğu şu an için belli değil.

biden habermeydan

ABD Başkanı Joe Biden, kendisine ait ofislerden çıkan gizli belgeler sebebiyle zor bir hafta geçiriyor. Biden’a ait özel bir ofisten daha benzer nitelikte belgeler ortaya çıktı. İlk grup belge Biden’ın Obama yönetiminde başkan yardımcılığı yaptığı dönemdendi.

Washington DC’deki özel ofiste bulunan belgeler, incelenmesi için Adalet Bakanlığı’na iletildi. Fakat bu ikinci grup belgenin nerede bulunduğu şu an için netleşmedi.

Bulunan belgeleri önemli kılan bir diğer nokta, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın benzer bir inceleme altında olmasından kaynaklanıyor.

Donald Trump, FBI’ın Ağustos ayında gizli belgeler sebebiyle evini bastığını açıklamıştı.

Trump, Biden belgelerinin gün yüzüne çıkmasının ardından sosyal medya hesabından, “FBI, Joe Biden’ın evlerini ne zaman basacak acaba? Belki de Beyaz Saray’a baskın yaparlar” mesajını paylaşmıştı.

ABD’de alakalı yasa gereği, bu tür resmi belgeler ve elektronik posta yazışmaları Ulusal Arşiv Dairesi’ne gönderilmek zorunda.

BELGELERDE NELER VAR?

Joe Biden’a ait ofisten çıkan ilk grup belgede, ABD istihbarat birimlerinin, Ukrayna, İran ve İngiltere’ye ait bilgilendirme notları bulunuyor.

Beyaz Saray’dan ikinci grup belge hakkında bir açıklama gelmedi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre konuyla alakalı soruya cevap vermedi ve “Başkan’ın dün yaptığı açıklamadan daha fazla bir şey söylemeyeceğim” dedi.

Biden belgelerin kendisine de sürpriz olduğunu belirtmişti.

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçilere geçtiği siyasi atmosferde konunun komisyonlar aracılığıyla gündemde tutulabileceği söyleniyor.

Biden, Trump’ı hassas belgeleri depolayarak ‘sorumsuzluk’ yapmakla suçlamıştı.

Exit mobile version