ABD hükümetinin UFO’ları gizlediği iddiası

ABD Kongresi'nde, hükümetin yıllarca "tanımlanamayan uçan cisim" (UFO) ve "tanımlanamayan hava fenomeni" (UAP) olarak adlandırılan hava araçlarıyla ilgili bilgi sakladığı iddiası ortaya atıldı.

abd ufo habermeydan

ABD hükümetinin UFO’ları gizlediği iddiası ortaya atıldı.

ABD Kongresi’nde UFO ve UAP’lerle ilgili düzenlenen oturumda, eski ABD ordusu istihbarat yetkililerinden oluşan üç tanık ifade verdi. David Grusch, 14 yıl boyunca istihbarat görevlisi olarak çalıştığını ve hükümetin “tanımlanamayan ve insan kaynaklı olmayan araçlara” ilişkin bilgi sakladığını iddia etti. Grusch, Pentagon’da UAP’leri araştıran bir görev gücünde temsilci olarak görev yaptığını ve tanımlanamayan olgular hakkında yapılan enkaz toplama programlarına erişim izninin kendisine verilmediğini belirtti. Ayrıca, UAP’lerde “insanlara ait olmayan organik canlı bileşenler” tespit ettiğini öne sürdü.

Ryan Graves, ABD Donanması’nda pilot olarak çalışmış ve UAP’leri “şeffaf bir küre içinde koyu gri ya da siyah küpeler” olarak tanımladı. Graves, bu tür olayların nadir olmadığını ve UAP’lerin başka ülkelere ait insansız hava araçları olması durumunda ulusal güvenlik açısından ciddi bir sorun teşkil edebileceğini vurguladı.

Eski donanma komutanı David Fravor da 2004’te Kaliforniya’da bir pilotla birlikte “denizin üzerinde süzülen oval şekilli bir nesne” gördüğünü anlattı. Bu nesnenin son derece hızlı hareket ettiğini ve aniden kaybolduğunu ifade eden Fravor, daha sonra bu gizemli cismin gözlem yerinden çok daha uzakta tekrar ortaya çıktığını söyledi.

ABD ordusu, daha önce pilotlar tarafından gözlemlenen ancak tanımlanamayan cisimlere ilişkin görüntülerin gizliliğini kaldırmış ve istihbarat birimleri de bu olayları incelemiş ancak henüz tanımlama yapamamıştı. Pentagon, Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü adlı bir birim kurarak bu tür olayları verilere dönüştürmeye çalışmış, daha sonra ise Hava Nesnelerini Tanımlama, Yönetim, Senkronizasyon Grubu olarak değiştirmiştir. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) da UFO olarak bilinen tanımlanamayan hava olaylarını incelemek için özel bir komisyon oluşturmuştur. Pentagon’un 2022 UAP Raporu’na göre, toplam 510 UFO vakası sınıflandırılmıştır.

Exit mobile version